Окупанти знову пошкодили обʼєкти енергетики. Очікуються жорсткіші обмеження і відключення електроенергії (Оновлюється) /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Окупанти знову пошкодили обʼєкти енергетики. Очікуються жорсткіші обмеження і відключення електроенергії (Оновлюється)

Shutterstock

Сьогодні вночі російські окупанти знову обстріляли енергетичну інфраструктуру, повідомили в НЕК «Укренерго». Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. За даними компанії YASNO, дефіцит електроенергії в Києві може складати 30%.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Щоб запобігти перевантаженню мережі, сьогодні зранку диспетчерський центр «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяг, на який потрібно обмежити споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.
  • В компанії зазначили, що надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі.
  • Наразі обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як інфраструктура була пошкоджена обстрілами росіян, пояснили в «Укренерго». Такі заходи дають можливість енергетикам швидше відновити пошкоджені обʼєкти і тримати систему збалансованою.
  • Щоб не допустити повного знеструмлення центрального регіону, енергетики змушені вводити жорсткіші обмеження, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
  • Доповнено. Енергокомпанія YASNO повідомила про серйозні руйнування енергетичної інфраструктури в Київській області і різке погіршення ситуації з енергопостачанням.
  • «Дефіцит електроенергії в Києві може складати 30%… Майже пів Києва може залишитися без світла. Щоб не допустити повного знеструмлення, оператори системи розподілу будуть обмежувати споживання електроенергії за вказівками «Укренерго». На жаль, відключення будуть більш тривалими й стосуватимуться значно більшої кількості споживачів. Графіки ймовірних стабілізаційних відключень наразі неактуальні», – зазначили в компанії.
  • Низка критичних обʼєктів виведена з ладу, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. «Необхідно готуватися до екстрених відключень електрики на невизначений термін. Фахівці вживають необхідних заходів для ліквідації наслідків обстрілу. Усі працюють на своїх місцях у режимі нон-стоп», – написав він у телеграм-каналі.

Контекст

За інформацією Повітряних сил, окупанти продовжують атакувати Україну дронами-камікадзе іранського виробництва. Зокрема, вчора із 22:00 до 24:00 було випущено понад два десятки Shahed-136.

Зазначається, що 19 дронів вдалося знищити: 15 «Шахедів» збили в Одеській, три – у Миколаївській та один – у Вінницькій областях.

Крім того, у зоні відповідальності повітряного командування «Схід» зенітним ракетним підрозділом знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Зокрема, окупанти завдали ударів по Київській області цієї ночі, повідомив голова Київської ОВА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні