Категорія
Новини
Дата

У ЄС ухвалили нові санкції проти російських олігархів та білоруських банків

Комітет постійних представників Євросоюзу схвалив розширення санкцій проти РФ і Білорусі за вторгнення в Україну, пише ЄП з посиланням на заяву французького головування у Раді ЄС.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • COREPER II схвалив нові санкції проти російських лідерів та олігархів та членів їхніх сімей, причетних до російської агресії проти України. 
  • COREPER II також затвердив санкції, щоб доповнити та узгодити наші заходи з уже прийнятими санкціями, йдеться у повідомленні.
  • Ухвалені заходи також спрямовані на виключення трьох білоруських банків із системи SWIFT. Вони прояснюють питання криптовалют і передбачають перелік технологій і товарів, які не можна експортувати.
  • Також затверджені санкції проти морського сектора, повідомило французьке головування.

Контекст

У проєкті заяви лідерів ЄС, яку мають схвалити цього тижня, йдеться про готовність блоку застосувати нові санкції проти Росії.

ЄС планує запровадити санкції проти 14 громадян РФ, серед них — низка заможних росіян та члени їхніх родин. Під санкції також потраплять понад 100 членів верхньої палати російського парламенту та Ради Федерації, які підтримують війну в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні