Категорія
Новини
Дата

У GlobalLogic фіксують подальше зменшення чисельності відряджень. Торік їхня кількість впала вшестеро

За 2022-й кількість відряджень у GlobalLogic впала в шість разів – до 234 на рік, а на другий рік повномасштабного вторгнення кількість відряджень скоротилась ще більше – до 186 на рік. Про це в інтерв’ю Forbes розповів Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитро Лиганов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • За словами Лиганова, загальна цифра відряджень формується внаслідок того, що дехто з колег був у бізнес-поїздках по 10 разів. 
  • Повноцінно замінити потребу у відрядженні для людини чи команди у більшості випадків неможливо, додає топменеджер аутсорсера. «Якщо в команді, яка працює з клієнтом А, є 1-2 людини, які можуть поїхати у відрядження, то це ніяк не допоможе на проєкті клієнта Б, де може не бути такої людини відповідної сеньйорності», – додає Лиганов. 
  • Відсутність відряджень ставить під загрозу мільйонні проєкти на ІТ-ринку. Зокрема, такі випадки були й в GlobalLogic, зазначає топменеджер. Водночас він підкреслив, що це загальна проблема індустрії. 

Контекст 

До пандемії коронавірусу спеціалісти GlobalLogic здійснювали 3000 відряджень на рік. Після початку епідемії кількість відряджень скоротили до критичних 1400 на рік, визнає Лиганов. 

За словами представника GlobalLogic, сьогодні в індустрії немає процесу, який би дозволяв здійснювати відрядження, крім бронювання. 

У січні 2023 року експорт IT-послуг обвалився на 30% відносно показників січня, повідомив Львівський IT Кластер. Однією з причин Степан Веселовський, CEO кластера, назвав заборону виїзду чоловіків за кордон.

Загалом у першому півріччі 2023-го експорт IT-послуг з України зменшився на 9,3% – до $3,38 млрд, йдеться у повідомленні IT Ukraine Association. 

Механізм короткострокових відряджень для чоловіків призовного віку «єВідрядження», який мав запрацювати з 1 вересня 2022 року, був заблокований премʼєр-міністром Денисом Шмигалем. За два тижні до цього, 19 серпня, Кабмін підтримав проєкт, розробкою якого займалися Мінекономіки та Мінцифри.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні