Категорія
Новини
Дата

У Росії оштрафували Wikipedia на 2 млн руб. за відмову видалити статтю про військових РФ

1 хв читання

У вівторок, 28 лютого, російський суд оштрафував фонд Wikimedia Foundation Inc., який управляє інтернет-енциклопедією Wikipedia, на 2 млн руб. ($27 000) після того, як влада звинуватила його в тому, що він не видалив «дезінформацію» про російських військових, пише Reuters.

Ключові факти

  • Штраф було накладено після того, як влада звинуватила Wikipedia в «поширенні дезінформації» у статтях про російські військові частини, повідомляє Wikimedia Russia.
  • Організація заявила, що може оскаржити це рішення суду, але ще не ухвалила рішення.
  • «Поки що в історії судів у Росії Wikipedia мала лише один успішний досвід оскарження судових вироків», – сказав агентству голова російського відділення фонду Станіслав Козловський.

Контекст

Незабаром після того, як Росія вторглася в Україну минулого року, Росія запровадила радикальні нові закони і передбачила штрафи чи блокування веб-сайтів, які поширюють інформацію про війну, що суперечить версії Кремля.

Wikimedia вже була оштрафована минулого року за те, що не видалила дві статті, повʼязані з війною, вони називалися «Ненасильницький опір громадянського населення України під час вторгнення Росії» та «Оцінки вторгнення Росії в Україну в 2022 році».

31 січня російський суд оштрафував дочірню структуру компанії Amazon – американський відеостримінговий сервіс Twitch Interactive на 4 млн руб. ($57 000) за те, що він не видалив так звані фейки про війну Росії в Україні. Згідно з повідомленням, ідеться про контент «із дискредитацією збройних сил РФ».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні