Категорія
Новини
Дата

У Росії оштрафували Wikipedia на 2 млн руб. за відмову видалити статтю про військових РФ

У вівторок, 28 лютого, російський суд оштрафував фонд Wikimedia Foundation Inc., який управляє інтернет-енциклопедією Wikipedia, на 2 млн руб. ($27 000) після того, як влада звинуватила його в тому, що він не видалив «дезінформацію» про російських військових, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Штраф було накладено після того, як влада звинуватила Wikipedia в «поширенні дезінформації» у статтях про російські військові частини, повідомляє Wikimedia Russia.
  • Організація заявила, що може оскаржити це рішення суду, але ще не ухвалила рішення.
  • «Поки що в історії судів у Росії Wikipedia мала лише один успішний досвід оскарження судових вироків», – сказав агентству голова російського відділення фонду Станіслав Козловський.

Контекст

Незабаром після того, як Росія вторглася в Україну минулого року, Росія запровадила радикальні нові закони і передбачила штрафи чи блокування веб-сайтів, які поширюють інформацію про війну, що суперечить версії Кремля.

Wikimedia вже була оштрафована минулого року за те, що не видалила дві статті, повʼязані з війною, вони називалися «Ненасильницький опір громадянського населення України під час вторгнення Росії» та «Оцінки вторгнення Росії в Україну в 2022 році».

31 січня російський суд оштрафував дочірню структуру компанії Amazon – американський відеостримінговий сервіс Twitch Interactive на 4 млн руб. ($57 000) за те, що він не видалив так звані фейки про війну Росії в Україні. Згідно з повідомленням, ідеться про контент «із дискредитацією збройних сил РФ».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні