Аварії на «Північному потоку – 1» та «Північному потоку – 2» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

У Швеції заявили про четвертий витік із газопроводів «Північний потік»

Аварії на «Північному потоку – 1» та «Північному потоку – 2» Фото Getty Images

Берегова охорона Швеції виявила четвертий витік із системи газопроводів «Північний потік», пише шведське видання Svenska Dagbladet. Йдеться про витік на газопроводі «Північний потік – 2».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Місце витоку знаходиться в економічній зоні Швеції. Діаметр області бульбашок газу, що піднімаються на поверхню над місцем витоку, становить 200 м.
  • «Про цей витік не було відомо від початку. …не було видно на радарах, тому що вона менша. Берегова охорона побачила його, коли досліджувала район на судні та літаку», – заявила представниця Морської адміністрації Швеції.
  • Поки що не відомо чи означає виявлення четвертого витоку, що пошкоджено усі чотири нитки газопроводів «Північний потік».

Контекст

У ніч на 26 вересня стався витік на одній із ниток магістралі «Північний потік – 2» у данській винятковій економічній зоні на південний схід від острова Борнхольм. Також витік газу зафіксовано з обох ниток першого «Північного потоку».

У компанії Nord Stream заявили, що ушкодження є «безпрецедентним» і неможливо сказати, коли потоки можуть технічно відновитися.

SVT повідомляє, що сейсмологи Данії та Швеції зафіксували щонайменше два вибухи незадовго до виявлення витоків газу із трубопроводів. Обидва вибухи зафіксовані у тих самих координатах, де сталися витоки.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк переконаний у тому, що аварія на трубопроводі є терактом Росії.

Німецькі органи безпеки вважають, що обидві нитки газопроводу «Північний потік – 1» і одна «Північного потоку – 2» можуть стати непридатними назавжди після диверсії. Якщо пошкоджені нитки швидко не відремонтувати, велика кількість солоної води може зруйнувати трубопроводи, кажуть співрозмовники видання Der Tagesspiegel.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні