Категорія
Новини
Дата

У травні в найбільших аптечних мережах на 15-30% зросли продажі ліків для здоровʼя нервової системи

В найбільшій аптечній мережі АНЦ на 16% зросли продажі тонізуючих препаратів у категорії «неврологія». На 30% зріс попит на групи товарів «Здоровʼя нервової системи» й у аптечної мережі «Подорожник». Про це повідомили Forbes Ukraine в зазначених аптечних мережах. 

Ключові факти

  • У травні в аптечній мережі «АНЦ» зріс попит на препарати для здоровʼя нервової системи на 15% по Україні та на 7-8% по Києву. Приріст продажу упаковок стався у таких категоріях – «неврологія, яка покращує працездатність» (на 15%), «неврологія тонізуючої дії» (16%), «ноотропні» (12%), заспокійливі й седативні (15%). 
  • У аптечній мережі «Подорожник» збільшилися продажі групи товарів «здоровʼя нервової системи» на 30% порівняно з квітнем. Загальні продажі по Києву зросли на 16%. Ще в одній аптечній мережі, яка побажала залишитися анонімною, зросли продажі антидепресантів (на 4%), заспокійливих таблеток і капсул (на 8%), препаратів магнію (на 22%). 
  • Зростання продажів групи препаратів для здоров`я нервової системи може бути пов`язане з традиційним весняним загостренням тривожних станів, каже Forbes Ukraine директор «Агентства медичного маркетингу» Юрій Чертков. За його словами, також такі препарати дозволено виписувати сімейним лікарям, бо раніше їх виписували вузькі спеціалісти. 

Контекст

У травні не було жодного тижня без нічних обстрілів Києва росіянами. З 15 по 21 травня РФ чотири дні здійснювала нічні атаки на столицю ракетами та дронами, а сукупно тривога ночами тривала 15 годин. 

Сукупно повітряні тривоги у Києві тривали 4019 хв. (67 год), що на 526% довше, ніж у квітні (10,7 год). Кількість тривог зросла на 256% (у 32 рази). За підрахунками Forbes, місячне недосипання у травні одного мешканця або мешканки Києва, якщо вони не спали протягом усієї тривоги та ще годину після неї – 84 години. Тобто 39% від норми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні