Категорія
Новини
Дата

У відділеннях «Укрпошти» зʼявиться супутниковий інтернет. ЄБРР виділить на це €4,5 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив грант €4,5 млн на підтримку доступу до інтернету через відділення «Укрпошти», йдеться у повідомленні ЄБРР. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Укрпошта» використає кошти гранту для закупівлі обладнання супутникового доступу до мережі та електрогенераторів, що дозволять забезпечити звʼязок і мобільні пункти зарядки по всій мережі поштових відділень, зазначили в ЄБРР.
  • Планується закупити обладнання для 1700 поштових відділень у більш ніж 450 містах.
  • У межах цього проєкту «Укрпошта» додасть до €4,5 млн гранту ЄБРР €1,5 млн власних коштів на закупівлю додаткового обладнання, зокрема обігрівачів, Wi-Fi роутерів та освітлювального обладнання.

Контекст

Цей грант ЄБРР є доповненням до підписаного у листопаді 2020 року попереднього проєкту ЄБРР, який передбачав отримання «Укрпоштою» від ЄБРР кредиту €63 млн на модернізацію логістичної інфраструктури. Кредит призначався для закупівлі до 1900 пересувних поштових відділень на базі автомобілів для використання у сільській місцевості, а також для будівництва сучасних автоматизованих сортувальних хабів і депо по всій країні.

Станом на вересень цього року на маршрутах вже працює понад 1600 пересувних відділень. Вони замінили багато стаціонарних поштових відділень у сільській місцевості.

Загальний обсяг фінансування, наданого ЄБРР з початку вторгнення російських військ до України в лютому, вже перевищив €1 млрд.

У жовтні під час візиту до Києва президентка ЄБРР Рено-Бассо сказала президенту Володимиру Зеленському, що ЄБРР виділить до €3 млрд протягом 2022–2023 років для підтримки бізнесу в Україні та функціонування її економіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні