Категорія
Новини
Дата

У відділеннях «Укрпошти» зʼявиться супутниковий інтернет. ЄБРР виділить на це €4,5 млн

1 хв читання

Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив грант €4,5 млн на підтримку доступу до інтернету через відділення «Укрпошти», йдеться у повідомленні ЄБРР. 

Ключові факти

  • «Укрпошта» використає кошти гранту для закупівлі обладнання супутникового доступу до мережі та електрогенераторів, що дозволять забезпечити звʼязок і мобільні пункти зарядки по всій мережі поштових відділень, зазначили в ЄБРР.
  • Планується закупити обладнання для 1700 поштових відділень у більш ніж 450 містах.
  • У межах цього проєкту «Укрпошта» додасть до €4,5 млн гранту ЄБРР €1,5 млн власних коштів на закупівлю додаткового обладнання, зокрема обігрівачів, Wi-Fi роутерів та освітлювального обладнання.

Контекст

Цей грант ЄБРР є доповненням до підписаного у листопаді 2020 року попереднього проєкту ЄБРР, який передбачав отримання «Укрпоштою» від ЄБРР кредиту €63 млн на модернізацію логістичної інфраструктури. Кредит призначався для закупівлі до 1900 пересувних поштових відділень на базі автомобілів для використання у сільській місцевості, а також для будівництва сучасних автоматизованих сортувальних хабів і депо по всій країні.

Станом на вересень цього року на маршрутах вже працює понад 1600 пересувних відділень. Вони замінили багато стаціонарних поштових відділень у сільській місцевості.

Загальний обсяг фінансування, наданого ЄБРР з початку вторгнення російських військ до України в лютому, вже перевищив €1 млрд.

У жовтні під час візиту до Києва президентка ЄБРР Рено-Бассо сказала президенту Володимиру Зеленському, що ЄБРР виділить до €3 млрд протягом 2022–2023 років для підтримки бізнесу в Україні та функціонування її економіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні