В «Укрпошті» у випадку блекауту працюватиме понад 3000 відділень /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

В «Укрпошті» у випадку блекауту працюватиме понад 3000 відділень

1 хв читання

Getty Images

«Укрпошта» готує план дій на випадок можливого повторення блекауту, що має забезпечити роботу понад 3000 відділень мережі, повідомив «Інтерфакс-Україна» генеральний директор компанії Ігор Смілянський. Загалом у компанії понад 6000 відділень.

Ключові факти

  • Поштовий оператор визначив критичну кількість людей, які мають дістатися роботи та забезпечити критичні послуги: виплату пенсій, прийняття платежів, доставку посилок.
  • У компанії понад 6000 відділень, тому в кожному генератор не встановиш, але поступово компанія збільшуватиме їхню кількість.
  • Смілянський додав, що в плані дій враховується, що у разі блекауту очікується зниження попиту на низку послуг, наприклад платежі, замовлення онлайн, відправка посилок. «Намагаємося передбачити обсяги послуг, під це підтягнути людей: касирів, операторів, сортувальників, водіїв. Фокус має бути на виплату соціальної допомоги, пенсій, забезпечення побутових товарів, які люди базово можуть купити», – заявив він.
  • За його словами, у великих містах також є «план Б»: якщо якесь відділення не працює, тобто пересувні відділення, які поїдуть та обслужать людей.
  • Крім того, компанія навіть закуповує іжка, булерʼяни та робить запаси їжі, щоб якщо співробітникам буде важко дістатися додому, вони могли відпочити у відділенні та працювати далі до відновлення системи.

Контекст

«Укрпошта» відновила з 21 листопада відправлення посилок до та з Херсона, де наразі відсутнє енергопостачання. Спеціальний поштовий вагон у складі потяга Київ-Херсон доставив у звільнене місто понад 2000 посилок у рамках спільного з «Укрзалізницею» проєкту «Залізна пошта»: це відправлення, які не було можливості доставити адресатам через окупацію міста. «Укрпошта» вже відправила до Херсона періодичні видання, марки воєнного часу, конверти та листівки. Усе це можна придбати в шести відділеннях «Укрпошти» в Херсоні, що відновили роботу.

«Укрпошта» продовжує відправляти посилки та виплачувати пенсії незалежно від електропостачання, компанія намагається дублювати процеси. Там де немає електропостачання, працюють мобільні відділення, які привозять посилки, пенсії, їжу та виплати Червоного Хреста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні