Категорія
Новини
Дата

«Угода на фінальній стадії». СЕО lifecell розповів, що перемовини про продаж компанії французькому мільярдеру тривають з кінця 2021-го

Компанія NJJ Capital цікавилась купівлею lifecell ще наприкінці 2021 року. Про це в інтерв’ю Forbes розповів СЕО мобільного оператора Ісмет Язиджи. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Атмосфера (щодо можливості повномасштабного вторгнення – Forbes) вже тоді була зрозумілою, і сторони вирішили пригальмувати й подивитися за розвитком ситуації, каже Язиджи. 
  • За словами СЕО lifecell, на початковій стадії було кілька зацікавлених покупців, але всі вони відвалилися, коли відбулося повномасштабне вторгнення.
  • За словами Язиджи, після початку вторгнення «Україна зробила велику роботу з захисту та повернення своїх територій» і NJJ Capital повернувся до розмов із Turkcell. 
  • «Ми ні з ким не дійшли до офіційної процедури. Наразі з NJJ Capital уже на фінальній стадії угоди», – каже Язиджи.  
  • До офіційного оголошення про продаж українських активів Turkcell 29 грудня 2023-го сторони продовжували обговорювати деталі угоди, зазначає СЕО lifecell.

Контекст 

29 грудня 2023 року турецька телекомунікаційна компанія Turkcell повідомила, що продає мобільного оператора lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережу кол-центрів (ТОВ «Глобал Білгі») та оператора вишок мобільного звʼязку (ТОВ «Укртауер») французькій NJJ Capital. 

Заява представників NJJ Capital на купівлю українських активів Turkcell надійшла до АМКУ ще 29 грудня. Однак заявка не відповідала встановленим АМКУ вимогам, тому 12 січня 2024 року її повернули заявнику. 23 січня комітет отримав повторгу заявку на купівлю ТОВ «Лайфселл», «Глобал Білгі», «Укртауер» та «Датагруп-Volia». 

7 березня АМКУ надав дозвіл компанії DVL Telecom французького мільярдера Ксав’є Ньєля на придбання українського національного оператора фіксованого звʼязку та цифрових послуг компанії «Датагруп-Volia» (Datagroup Holding Limited).

11 березня Комітет повідомив, що почав розгляд справи про концентрацію у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю «Лайфселл», «Глобал Білгі» та «Укртауер». В заяві Комітету також єдеться, що через наявність підсанкційних акціонерів виникла необхідність перевірки Групи Лайфселл та Групи Turkcell, з особою, до якої застосовано санкції РНБО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні