Категорія
Новини
Дата

Україна може утримувати частину Курської області щонайменше кілька місяців – Bloomberg

1 хв читання

Україна може утримувати зайняту територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Збройні Сили України досі не відчули суттєвих проблем у забезпеченні свого угрупування на території Росії. Про це пише Bloomberg з посиланням на високопоставлених американських чиновників.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Російські війська зробили лише обмежені контратаки, зосередившись замість звільнення Курської області на захопленні Донбасу, зазначає видання.
  • Додатковою підтримкою для українських сил у Курській області найближчим часом стануть більш стабільні поставки боєприпасів, кажуть американські чиновники. 
  • Україна отримала стабільне постачання боєприпасів завдяки зусиллям союзників, у тому числі ініціативі Чехії, США та Франції, спрямованій на розвиток артилерійського потенціалу України в довгостроковій перспективі, наголосило видання.
  • Київ вирішує, як краще організувати оборону взимку, а також починає планувати військові дії на наступний рік, зокрема з залученням нових бригад.
  • Президент Володимир Зеленський заявляв, що Київ може використовувати зайняту територію як додатковий чинник на майбутніх переговорах. Водночас Кремль виключив таку можливість, доки російські війська не витіснять українські сили з-під Курська.

Контекст

Вторгнення ЗСУ в Курську область почалося 6 серпня. Це справило враження на західних союзників України. 

Загалом українські сили взяли під контроль понад 1000 кв. км території та близько 100 населених пунктів. Після цього армія агресора зробила спробу контрнаступу й заявила про звільнення десяти сіл.

У вересні Путін заявив, що першочерговою метою російської армії залишається «звільнення» Донбасу, де «супротивник послабив себе». Водночас він назвав «священним обовʼязком» «викинути противника» з Курської області.

За словами близьких до Кремля джерел «Пояснювальної записки», Путін перестав розглядати можливість мирних переговорів із Києвом після курської операції ЗСУ.

Деякі американські чиновники та експерти вважали, що вартість такої операції може виявитися занадто високою для України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд