Категорія
Новини
Дата

Роман Абрамович передасть кошти від продажу ФК «Челсі» у благодійний фонд, створений для допомоги жертвам війни в Україні 

1 хв читання

Російський олігарх Роман Абрамович виставив на продаж футбольний клуб «Челсі», про це йдеться в офіційній заяві клубу.

Мільярдер був власником клубу майже 20 років. Він вирішив його продати, тому що у даній ситуації «вважаю, що це на користь клубу, уболівальників, співробітників, а також спонсорів та партнерів клубу». Олігарх підкреслює, що для нього це стало неймовірно важким рішенням. «Для мене це ніколи не було ні бізнесом, ні грошима, а чистою пристрастю до гри та клубу», — коментує Абрамович.

Продаж клубу не буде прискореним та пройде за належною процедурою. Усі чисті доходи від продажу будуть направлені у створений благодійний фонд, що працюватиме на благо всіх жертв війни в Україні. «Це включає надання критично важливих коштів на нагальні та невідкладні потреби жертв, а також підтримку довгострокової роботи з відновлення», — йдеться у заяві.

Вартість угоди офіційно не називається, але джерела Financial Times говорять, що сторона Абрамовича вимагала $4 млрд. Імовірний покупець відомий — це швейцарський мільярдер Хансйорг Віс. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні