Категорія
Новини
Дата

Україна очікує отримати транш від МВФ у $2,2 млрд на початку наступного тижня – Шмигаль

1 хв читання

Україна очікує на позитивне рішення Ради директорів МВФ про четвертий перегляд чотирирічної угоди про розширений фонд (EFF) та отримання чергового траншу у розмірі $2,2 млрд на початку наступного тижня, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

У 2024 році програма EFF передбачає $5,3 млрд бюджетної допомоги Україні.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • «Сьогодні сподіваємося отримати позитивне рішення Ради директорів МВФ, і у понеділок – вівторок очікуємо отримання чергового траншу $2,2 млрд від Міжнародного валютного фонду», – сказав він.
  • Посадовець наголосив, що програма МВФ є «якорем» для фінансової підтримки партнерів.
  • Шмигаль нагадав, що Україна вперше в історії пройшла вже чотири перегляди в межах однієї програми з МВФ.
  • «Ми продовжуємо цю програму, вона розрахована загалом на чотири роки та охоплює співпрацю з країнами G7 на загальну суму $122 млрд бюджетної підтримки України», – повідомив очільник уряду.

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України у березні минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на $2,7 млрд.

Програма є частиною пакету міжнародної підтримки України на суму, яка наразі становить близько $122 млрд на 2023-2027 роки. 

22 березня Рада директорів МВФ затвердила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF, це означало виділення нового траншу для України у близько $880 млн.

На початку червня співробітники Міжнародного валютного фонду (МВФ) та влада України досягли угоди про четвертий перегляд чотирирічної угоди про розширений фонд (EFF).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні