Категорія
Новини
Дата

Україна отримає €600 млн допомоги від ЄС наприкінці березня-початку квітня – голова Мінфіну

Україна може отримати перший транш макрофінансової допомоги в €600 млн наприкінці березня-початку квітня, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Виділення макрофінансової допомоги Україні Марченко назвав безпрецедентно швидким. Перший транш допомоги від ЄС в €600 млн є безумовним, наголосив міністр.
  • Другий транш Україна отримає після затвердження короткострокових заходів з впровадження структурних реформ. Марченко уточнив, що над ними вже працюють команди Єврокомісії та Мінфіну.
  • Уряд також розглядає можливість залучення від $500 млн від Світового банку і до $300 млн від японського уряду в рамках нової «зеленої» програми.

Контекст

З огляду на нарощування Росією своїх військ біля кордонів України, 1 лютого Єврокомісія запропонувала екстрену програму макрофінансової допомоги Україні на €1,2 млрд.

15 лютого депутати Європарламенту вирішили розглянути програму надання допомоги Україні за екстреною процедурою. Європарламент 16 лютого підтримав пропозицію Єврокомісії надати Україні €1,2 млрд . Макрофін Україні розрахований на 12 місяців і складатиметься з двох траншів по €600 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні