Категорія
Новини
Дата

Європарламент схвалив надання Україні €1,2 млрд. Голосування відбувалося за прискореною процедурою

Європейський парламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги. Рішення було оголошено 16 лютого.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Макрофінансова допомога Україні розрахована на 12 місяців і складатиметься з двох траншів по €600 млн.
  • Перший транш кредиту планують виділити одразу, видача другого траншу залежатиме від виконання Україною умов Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.
  • Голосування відбувалося за прискореною процедурою. За надання допомоги Україні проголосували 598 євродепутатів, проти – 55, 41– утримався.
  • Міністр фінансів України Сергій Марченко назвав це рішення «потужним сигналом міжнародним ринкам». Далі макрофінансову допомогу має схвалити Рада ЄС, повідомили в Мінфіні.

Контекст

 З огляду на нарощування Росією своїх військ біля кордонів України 1 лютого Європейська комісія запропонувала екстрену програму макрофінансової допомоги Україні на €1,2 млрд. 11 лютого Рада ЄС затвердила рішення Єврокомісії.

15 лютого депутати Європарламенту вирішили розглянути програму надання допомоги Україні за екстреною процедурою.

 У період із 2014-го по 2021 рік ЄС провів пʼять операцій макрофінансової допомоги Україні, кредити за якими становили €5 млрд.

 15 лютого США ухвалили рішення щодо кредитних гарантій для України у розмірі до $1 млрд для підтримки економіки.

 Канада надасть Україні кредит майже на $400 млн та летальну зброю на тлі можливої російської агресії, сказав напередодні прем’єрміністр країни Джастін Трюдо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні