Категорія
Новини
Дата

Україна отримала $132 млн від Світового банку. Кошти спрямують на пільгові кредити для аграріїв

Україна 11 травня отримала кредит від Світового банку в розмірі $132 млн, повідомила пресслужба Міністерства фінансів. Кошти спрямують на фінансування сільського господарства. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кредитні кошти надійшли до загального фонду держбюджету в межах проєкту програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».
  • «Залучені кошти дозволять і надалі підтримувати фінансову стабільність України та відшкодувати пріоритетні видатки, зокрема у сільськогосподарському секторі, для покращення ситуації у харчовій промисловості та забезпеченні продовольчої безпеки України», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.
  • Позику надано в межах Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).

Контекст

У березні Світовий банк у межах відкритої 2019 року на $200 млн програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України» дозволив використати $132 млн, що залишилися, на поліпшення доступу аграріїв до фінансування через програми «5-7-9» і часткового гарантування кредитів для малих фермерських господарств, підтримки садівництва.

За даними Світового банку, востаннє Україна отримала $31 млн за цією програмою у квітні 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні