Категорія
Новини
Дата

Україна отримала $1,8 млрд пільгового кредиту від Канади

1 хв читання

До державного бюджету України від Канади надійшло 2,4 млрд канадських доларів ($1,8 млрд) кредиту на пільгових умовах, повідомила пресслужба Міністерства фінансів. 

Ключові факти

  • Кошти надано через механізм адміністративного рахунку Міжнародного валютного фонду. 
  • Додатковий кредит надається на 10 років, процентна ставка – 1,5% річних. 
  • За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Канада вкотре продемонструвала, що вона є надійним партнером України. «Ці кошти дозволять підтримати громадян України в умовах війни та наблизити нашу перемогу над російським агресором», – зазначив міністр

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Канада запровадила кілька пакетів санкцій. Зокрема, під них потрапили президент РФ Путін, глава МЗС Лавров, колишня гімнастка Кабаєва, голова центробанку Набіулліна. Також Канада запровадила санкції проти російських фірм та обмежила експорт до РФ.

У період з 24 лютого до 7 червня Канада заморозила активів на $123 млн, а також заблокувала транзакцій на $289 млн. 8 червня Канада ввела нові санкції щодо російської нафтової, газової, хімічної промисловості, а також інших секторів економіки. 

З 24 лютого 2022 році Канада загалом ввела санкції щодо понад 1150 фізичних і юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

У грудні минулого року Україна отримала від Канади додаткові 500 млн канадських доларів ($367 млн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні