Категорія
Новини
Дата

Україна отримала понад 500 акумуляторів Tesla Powerwall для соціальної та критичної інфраструктури

Україна отримала 508 потужних акумуляторів Tesla Powerwall від Польщі, повідомив перший віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Tesla Powerwall забезпечуватимуть електроенергією школи, лікарні, дитсадки тощо.

Ключові факти

  • За словами Федорова, Tesla Powerwall заряджаються від звичайної електрики та тримають заряд до 14 годин.
  • «Завдяки їм лікарі рятуватимуть життя, вчителі проводитимуть уроки, а українці залишатимуться на зв’язку з рідними», – повідомив він.
  • Віцепремʼєр подякував за Tesla Powerwall польському уряду та Національному інституту телекомунікацій та держсекретарю з цифровізації Польщі Янушу Цешинському. «Компанії Tesla – за швидку реакцію та суперумови. Фондам Direct Relief та Євгена Пивоварова – за допомогу з логістикою і тренінгами», – написав він.

Контекст

Рік тому Україна отримала перші 50 систем Tesla Powerwall. Вони працюють у лікарнях та амбулаторіях на звільнених територіях, а також дають змогу тисячам людей у прифронтових містах Донецької й Миколаївської областей телефонувати рідним та дізнаватися новини навіть під час відключень електроенергії через російські обстріли.

У жовтні 2022 року в інтервʼю Forbes Федоров повідомив, що в Україні можуть зʼявитися місця, де звʼязок буде забезпечений за будь-якої ситуації. У Мінцифри, зокрема, для цього розглядали використання Tesla Powerwall, Starlink, щоб такі точки публічного звʼязку були в Україні та працювали незалежно від роботи енергомережі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні