Категорія
Новини
Дата

Україна отримала понад 500 акумуляторів Tesla Powerwall для соціальної та критичної інфраструктури

1 хв читання

Україна отримала 508 потужних акумуляторів Tesla Powerwall від Польщі, повідомив перший віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Tesla Powerwall забезпечуватимуть електроенергією школи, лікарні, дитсадки тощо.

Ключові факти

  • За словами Федорова, Tesla Powerwall заряджаються від звичайної електрики та тримають заряд до 14 годин.
  • «Завдяки їм лікарі рятуватимуть життя, вчителі проводитимуть уроки, а українці залишатимуться на зв’язку з рідними», – повідомив він.
  • Віцепремʼєр подякував за Tesla Powerwall польському уряду та Національному інституту телекомунікацій та держсекретарю з цифровізації Польщі Янушу Цешинському. «Компанії Tesla – за швидку реакцію та суперумови. Фондам Direct Relief та Євгена Пивоварова – за допомогу з логістикою і тренінгами», – написав він.

Контекст

Рік тому Україна отримала перші 50 систем Tesla Powerwall. Вони працюють у лікарнях та амбулаторіях на звільнених територіях, а також дають змогу тисячам людей у прифронтових містах Донецької й Миколаївської областей телефонувати рідним та дізнаватися новини навіть під час відключень електроенергії через російські обстріли.

У жовтні 2022 року в інтервʼю Forbes Федоров повідомив, що в Україні можуть зʼявитися місця, де звʼязок буде забезпечений за будь-якої ситуації. У Мінцифри, зокрема, для цього розглядали використання Tesla Powerwall, Starlink, щоб такі точки публічного звʼязку були в Україні та працювали незалежно від роботи енергомережі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні