Категорія
Новини
Дата

Україна отримала третій транш МВФ на $900 млн

Україна 14 грудня отримала третій транш фінансування на суму близько $900 млн (663,9 млн СПЗ) від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в межах програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Залучені кошти – результат успішного другого перегляду програми EFF виконавчою радою МВФ, зазначив Мінфін.
  • «Потужна та вкрай важлива підтримка від фонду допоможе своєчасно профінансувати пріоритетні видатки державного бюджету та забезпечити макроекономічну стабільність в умовах воєнного стану», – сказав міністр фінансів Сергій Марченко. 

Контекст

11 грудня рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила другий перегляд програми для України. Так, Україна залучила вже близько $4,5 млрд з передбачених програмою $15,6 млрд.

Щоб отримати наступний транш у межах програми фінансування від МВФ, Україна повинна до кінця 2023 року розробити Національну стратегію доходів. Також фонд прорецензує нещодавно ухвалений закон про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру і проаналізує виконання держбюджету й основні макропоказники поточного року. 

З початку співробітництва в середині 1990-х Україна та МВФ уклали кредитних угод на понад $70 млрд. За останні 20 років країна не змогла виконати жодної з шести програм фонду. Загалом із цієї суми українські уряди різних років отримали лише половину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні