Україна отримала від США грант на $1,3 млрд /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Україна отримала від США грант на $1,3 млрд

Shutterstock

До державного бюджету України у пʼятницю, 28 квітня, надійшли грантові кошти у розмірі $1,25 млрд від США, повідомляє Міністерство фінансів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фінансування надано через цільовий фонд Світового банку у рамках четвертого додаткового фінансування для проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE).
  • Кошти спрямують на забезпечення пенсійних виплат, окремих програм державної соціальної допомоги (виплати ВПО), зарплат працівників охорони здоров’я та виплат співробітникам ДСНС.

Контекст

Від початку вторгнення РФ Україна отримала від США близько $16,7 млрд у формі грантів. 

В Україні впроваджується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Міжнародною асоціацією розвитку проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму $16,5 млрд та €1,4 млрд.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, партнерство із США та командою Світового банку дозволяє уряду України фінансувати першочергові соціальні видатки у повному обсязі, а допомога у формі грантів не збільшує боргове навантаження та сприяє стабілізації фінансової системи.

29 березня Україні надійшли грантові кошти у розмірі $1,25 млрд від США

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні