Категорія
Новини
Дата

Україна отримала черговий грант від США на понад $1,2 млрд

До державного бюджету України 29 березня надійшли грантові кошти у розмірі $1,25 млрд від США, йдеться у повідомленні Міністерства фінансів. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кошти надані через Цільовий фонд Світового банку, у рамках четвертого додаткового фінансування для Проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE).
  • Грант спрямують на часткове відшкодування видатків держбюджету, зокрема на пенсійні виплати, підтримку окремих програм державної соціальної допомоги (допомоги для ВПО), забезпечення оплати праці працівників державних органів, співробітників ДСНС та працівників ЗВО.

Контекст

Від початку великої війни Україна отримала від США вже $15,5 млрд у формі грантів.

В Україні впроваджується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) Проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму $14,9 млрд та €1,4 млрд.

У лютому Кабмін затвердив залучення гранту від США у розмірі $6 млрд. Кошти спрямують на соціальні програми, освіту та медицину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні