Єврокомісія надасть €7,5 млн підтримки українському бізнесу /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія надасть €7,5 млн підтримки українському бізнесу

Getty Images

У межах програми ЄС «Єдиний ринок» український бізнес отримає підтримку від Європейської комісії у розмірі €7,5 млн, йдеться у повідомленні Міністерства економіки. ЄК вже оголосила дві грантові пропозиції, ініціативи мають спільну назву ReadyForEU.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, йдеться про ініціативу «Бізнес-Міст» з бюджетом €4,5 млн, у межах якої надаватиметься фінансова підтримка українським малим і середнім підприємствам (МСП), які постраждали від війни. Метою цієї пропозиції є створення Консорціуму із організацій з підтримки бізнесу, який відбере до 1500 українських МСП, орієнтованих на зростання та сталий розвиток, що отримають пряму підтримку в розмірі до €2500.
  • Інша ініціатива «Еразмус для молодих підприємців – Україна» з бюджетом €3 млн дозволить новим українським підприємцям отримати досвід ведення бізнесу в європейських країнах. Цією можливістю зможуть скористатися до 430 нових українських підприємців.
  • Згідно із повідомленням, пропозиції в межах програми ЄС «Єдиний ринок» допоможуть українським підприємцям знайти нових ділових партнерів у ЄС та вийти на нові ринки. Зокрема, передбачене полегшення доступу до ринків ЄС, сприяння розвитку підприємництва, вивчення досвіду ведення бізнесу у країнах ЄС і модернізація промисловості.
  • Наразі триває процес ратифікації відповідної угоди, підписаної у Києві.

Контекст

На початку лютого Україна підписала угоду з Європейським Союзом про участь у програмі «Єдиний ринок», це відбулося за підсумками спільного засідання українського уряду та Європейської комісії в Києві, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, бюджет програми становить €4,2 млрд, а один із її основних компонентів – розвиток конкурентоспроможності бізнесу. 

Програма Європейського Союзу «Єдиний ринок» – це програма фінансової підтримки ЄС з бюджетом €4,2 млрд, яка розрахована на сім років. Україна братиме участь у таких компонентах програми, як зміцнення конкурентоспроможності та стійкості малих і середніх підприємств (близько €1 млрд), а також створення та поширення високоякісної європейської статистики (близько €546 млн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні