Категорія
Новини
Дата

Адміністрація Байдена вже ознайомилася з планом перемоги Зеленського і визнала його робочим

1 хв читання

Адміністрація Джо Байдена ознайомилася із запропонованим президентом Володимиром Зеленським планом щодо завершення війни в Україні та визнала його реалістичним. Про це 17 вересня повідомили посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд та речник Держдепу Метью Міллер.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • «Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію і план, які можуть спрацювати», – цитує «Голос Америки» Лінду Томас-Грінфілд.
  • Вона наголосила, що США завжди сподіваються знайти шлях до миру. Це мета, над якою Джо Байден працював останніми роками, як у ситуації з Газою, так і з війною, розвʼязаною Росією проти України, додала вона. 
  • Представники Державного департаменту США ознайомилися з елементами плану перемоги України під час візиту до Києва минулого тижня, повідомив напередодні на брифінгу речник Держдепу Метью Міллер.
  • «Ми поділяємо оцінку Томас-Грінфілд. Як сказав президент Зеленський, він з нетерпінням чекає на детальне представлення цього плану президенту США найближчими днями і тижнями, і я думаю, що ми дочекаємося цієї зустрічі, перш ніж робити якісь подальші висновки щодо нього», – зазначив Міллер.

Контекст

16 вересня Зеленський заявив, що Україна завершує розробку плану перемоги у війні з Росією і незабаром представить його західним союзникам. За його словами, план охоплює військові, політичні, дипломатичні та економічні аспекти, кожен із яких має чіткий перелік дій для зміцнення позицій України. «Жодної неможливої речі там немає», – наголосив у зверненні до українців.

Раніше Зеленський розкритикував мирну ініціативу Бразилії та Китаю, назвавши її «деструктивною» і вказавши на те, що вона більше відповідає інтересам РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд