Категорія
Новини
Дата

Україна повернула з російського полону 106 захисників

У рамках чергового обміну Україна повернула з полону вісьмох офіцерів та 98 солдатів і сержантів, які воювали на бахмутському напрямку, повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі, вглиб нашого сходу. Кожен з них – герой нашої держави», – написав він.
  • Зазначається, що серед звільнених 68 вважалися зниклими безвісти. 
  • Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими повідомив, що 98 звільнених військовослужбовців належать до Збройних сил України, з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони. 
  • Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.
  • Щонайменше сім урятованих воїнів мають травми. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців уже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік.

Контекст

Минулого року Україні вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них і 10 іноземців. Москві повернули проросійського політика Віктора Медведчука і 55 російських окупантів. 

Додому повернулися військові, прикордонники, поліціянти, моряки, нацгвардійці, бійці ТрО, митники, цивільні, зазначив Єрмак. Серед них – офіцери, командири, герої України, захисники «Азовсталі» та вагітні жінки-військові.

10 квітня у рамках чергового обміну полоненими Україні вдалося звільнити 100 захисників. Серед звільнених – військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

Загалом станом на 25 травня в результаті обмінів повернуто додому вже 2430 людей. Серед них 139 цивільних.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні