Категорія
Новини
Дата

Україна розпочинає переговори з ЄС та США щодо відновлення авіаперевезень – Кубраков

Україна розпочинає офіційні перемовини з американськими та європейськими регуляторами про відновлення міжнародних авіаперельотів. Про це розповів віцепремʼєр із відновлення Олександр Кубраков в інтервʼю РБК-Україна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», — повідомив він.
  • Кубраков нагадав, що найуспішнішим прикладом роботи аеропортів під час війни є Ізраїль. Україна консультується з адміністрацією цивільної авіації цієї країни. 
  • Уже є європейські авіакомпанії, які цікавляться можливістю повернення на український ринок, серед них – Ryanair. Також ведуться перемовини з трьома українськими компаніями. 

Контекст

Минулого року аеропорт «Бориспіль» повідомляв, що Ірландська авіакомпанія Ryanair має намір залучити кошти в Україну та очолити відновлення українського ринку авіаперевезень, інвестувавши близько $3 млрд і розмістивши до 30 нових літаків Boeing MAX у трьох аеропортах – в Києві, Львові та Одесі. 

1 грудня голова Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з послами 83 іноземних країн на території Борисполя, який не відправляє літаки з 24 лютого 2022-го, заявив, що незабаром летовище знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна. Чи дійсно українські аеропорти можуть запрацювати вже в найближчі місяці – у матеріалі Forbes.

18 січня заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма повідомив, що Україна докладає значних зусиль для відновлення авіасполучення з Києва та Львова. За його словами, команда вивчає досвід Ізраїлю.

Відновлення роботи аеропорту Бориспіль можливе лише у разі повного захисту неба, заявив Володимир Зеленський під час пресконференції у грудні минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні