«Вивчення ізраїльського досвіду». В ОП розповіли про роботу над відновленням авіасполучення з Києва та Львова /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

«Вивчення ізраїльського досвіду». В ОП розповіли про роботу над відновленням авіасполучення з Києва та Львова

надано пресслужбою

Україна докладає значних зусиль для відновлення авіасполучення з Києва та Львова, повідомив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма на панельній дискусії в Українському домі в Давосі, пише «Інтерфакс-Україна». За його словами, команда вивчає досвід Ізраїлю.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Я можу сказати, що ми дуже інтенсивно працюємо над відновленням авіасполучення в Україні… Обовʼязково зробимо все можливе, щоб це реалізувати», – заявив він.
  • За словами Шурми, наявність надійної логістики, транспортного сполучення, особливо авіасполучення, це фундаментально важливі елементи ділової та інвестиційної діяльності країни. «Якщо інвестори й бізнесмени не зможуть комфортно й швидко добиратися до потрібних їм місць, вони не прийдуть і нічого не зроблять», – сказав заступник голови ОП.
  • Шурма додав, що влада України розглядає питання щодо відкриття аеропортів у Києві і Львові, але водночас «основний фокус» спрямований на Бориспіль.
  • Щодо можливості відновлення авіасполучення влітку Шурма сказав, що не готовий назвати конкретні терміни. Адже можливість відновлення авіасполучення в Україні залежить від рішень міжнародних партнерів, незалежних регуляторів, страхових компаній. Крім того, успіх залежатиме, зокрема, і від здатності України забезпечити фізичну безпеку польотів.
  • «Наша команда й військові тісно співпрацюють з ізраїльськими колегами для вивчення їхнього досвіду. Ми абсолютно впевнені, що нам це вдасться», – заявив заступник голови ОП.
  • Крім того важливим є отримання схвалення європейського регулятора IATA й пошук надійних страхових механізмів, щоб лізингодавці змогли без побоювань надати повітряні судна.

Контекст

У липні 2022-го голова Закарпатської облради Володимир Чубірко повідомив про плани відновити регулярні рейси в аеропорту Ужгорода, але грошей на поліпшення інфраструктури летовища не виділили, повідомила ОВА Закарпаття в листопаді 2023-го виданню Varosh.  

У вересні 2022-го про відновлення польотів заговорив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

1 грудня голова Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з послами 83 іноземних країн на території Борисполя, який не відправляє літаки з 24 лютого 2022-го, заявив, що незабаром летовище знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна. Чи дійсно українські аеропорти можуть запрацювати вже в найближчі місяці – у матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні