Категорія
Новини
Дата

Ryanair планує створити 30 маршрутів і кілька баз в Україні після війни

Ірландська авіакомпанія Ryanair готова швидко відновити польоти в Україну, щойно вони знову стануть безпечними, повідомив генеральний директор Майкл ОʼЛірі, пише Bloomberg. За його словами, авіакомпанія має намір створити 30 маршрутів і мати кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Авіаперевізник найняв близько 60 українських пілотів і 80 бортпровідників, які переважно знаходяться на базах Ryanair у Польщі, очікуючи відкриття ринку, сказав ОʼЛірі. 
  • «Ми можемо переміститися туди приблизно за два тижні, – повідомив ОʼЛірі. – Ми активно шукаємо способи, як ми можемо повернутися в Україну».
  • Генеральний директор зазначив, що відновлення України надасть європейським підприємствам величезні можливості, а авіація відіграватиме ключову роль, тому що «росіяни, ймовірно, підірвуть дороги та мости на шляху до відходу», тому переміщення людей літаками стане основним.
  • До вторгнення Росії в Україну та закриття повітряного простору країни Ryanair була другою за величиною авіакомпанією на ринку, і ОʼЛірі передбачив, що «вона може стати №1», коли життя повернеться до норми.

Контекст

У 2021 році О’Лірі високо оцінював потенціал ринку України, тоді в Ryanair заявляли про готовність запустити рейси в семи нових для ірландського лоукостера місцевих аеропортах. За рахунок українського ринку компанія планувала частково відновити втрачений за час пандемії пасажиропотік – тоді він впав на 81%.

Напередодні вторгнення міжнародні компанії, що займаються страхуванням авіаперевезень, заявили, що з 14 лютого 2022 року перестають страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій. Тоді усі рейси до Києва на найближчі дні скасували Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Air France, KLM, Vueling та SAS. Згодом Ryanair прибрав із системи бронювання згадку Харкова та Херсона. Латвійська airBaltic скасувала всі рейси з Риги до Одеси та нічні рейси Рига – Київ.

У січні 2023 року ОʼЛірі повідомив, що Ryanair наймає значну кількість співробітників в Україні, зокрема пілотів та екіпажі літаків, щоб бути готовою повернутися до країни після закінчення війни з Росією, писало Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні