Україна стала країною року за версією The Economist /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна стала країною року за версією The Economist

1 хв читання

Getty Images

The Economist обрало Україну країною 2022 року за героїзм народу та за протистояння ворогу, йдеться в матеріалі видання.

Ключові факти

  • У виданні зазначили, що зазвичай важко вибрати країну року за версією The Economist. «Але цього року, вперше відколи ми почали називати країни року в 2013 році, вибір очевидний. Це може бути лише Україна», – кажуть в The Economist.
  • Честь називатися країною року зазвичай дістається країні, яка, на погляд журналістів, найбільше покращилася за попередні 12 місяців, водночас Україна в якомусь сенсі є незвичайним вибором, оскільки життя більшості українців значно погіршилося після вторгнення РФ. 
  • «А проте українці цього року проявили себе. Виділяються чотири їхні якості. Перша – героїзм», – зазначено в повідомленні. Також журналісти зауважують винахідливість та стійкість українців, і наголошують, що протистояння українців РФ стало справжнім натхненням для людей у всьому світі.

Контекст

У травні президент України Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів.

5 грудня Зеленського було обрано людиною 2022 року за версією Financial Times. Зазначається, що Зеленський став «утіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії». 

7 грудня журнал Time назвав президента Зеленського та «український дух» людиною року. Зеленського також було названо найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні