Україна стала країною року за версією The Economist /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна стала країною року за версією The Economist

Getty Images

The Economist обрало Україну країною 2022 року за героїзм народу та за протистояння ворогу, йдеться в матеріалі видання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У виданні зазначили, що зазвичай важко вибрати країну року за версією The Economist. «Але цього року, вперше відколи ми почали називати країни року в 2013 році, вибір очевидний. Це може бути лише Україна», – кажуть в The Economist.
  • Честь називатися країною року зазвичай дістається країні, яка, на погляд журналістів, найбільше покращилася за попередні 12 місяців, водночас Україна в якомусь сенсі є незвичайним вибором, оскільки життя більшості українців значно погіршилося після вторгнення РФ. 
  • «А проте українці цього року проявили себе. Виділяються чотири їхні якості. Перша – героїзм», – зазначено в повідомленні. Також журналісти зауважують винахідливість та стійкість українців, і наголошують, що протистояння українців РФ стало справжнім натхненням для людей у всьому світі.

Контекст

У травні президент України Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів.

5 грудня Зеленського було обрано людиною 2022 року за версією Financial Times. Зазначається, що Зеленський став «утіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії». 

7 грудня журнал Time назвав президента Зеленського та «український дух» людиною року. Зеленського також було названо найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні