Категорія
Новини
Дата

Зеленський став найвпливовішою людиною року за версією читачів журналу Time. Після нього йде Ілон Маск

Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів, пише Time.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Коли в лютому російські війська почали повномасштабне вторгнення в Україну, Зеленський, комік, який не мав політичного досвіду до обрання президентом України у 2019 році, вийшов на світову арену і згуртував лідерів для підтримки України», – пише видання.
  • Друге місце, згідно з результатом опитування, посів генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск – 3,5% голосів.
  • Третє місце читачі журналу віддали прем’єрміністрові Великої Британії Борису Джонсону – 3,4%, попри те що на початку року він зіткнувся з негативною реакцією і був оштрафований поліцією за проведення вечірки під час локдауну в червні 2020 року.
  • Президент США Джо Байден посів п’яте місце з 3,1% голосів.

Контекст

Time100 – щорічний рейтинг 100 найвпливовіших людей у світі за версією американського журналу Time. Уперше опублікований у 1999 році як результат дискусії серед американських учених, політиків і журналістів, із 2004 року рейтинг став щорічним. Остаточний список впливових осіб затверджується редакторами Time. Його опублікують 23 травня.

Лише переможець опитування, проведеного за день до опублікування офіційного рейтингу, вибирається громадськістю. Торік за версією видання Time людиною року-2021 став американський бізнесмен, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск.

Після більше ніж місяця війни, 30 березня, сім з десяти американців, або 72%, висловили довіру Зеленському й підтримували його дії. Про це свідчило соцопитування Pew Research Center. Серед американців український президент отримав найвищий рівень довіри з-поміж інших світових лідерів.

В Україні з початком війни 93% українців підтримують діяльність Зеленського (станом на 3 березня). Тоді як до війни – 41%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні