Зеленський став людиною року за версією Financial Times /Олександр Чекменьов
Категорія
Новини
Дата

Зеленський став людиною року за версією Financial Times

Олександр Чекменьов

Президента України Володимира Зеленського було обрано людиною 2022 року за версією Financial Times. Зазначається, що Зеленський став «утіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії». 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що 44-річний президент України посів місце в історії своїм незвичайним проявом лідерства та стійкості.
  • Видання підкреслює, що Україна здивувала світ, відбивши напад Росії на Київ, та своїми контрнаступами в Харківській та Херсонській областях. «Вона відвоювала половину території, захопленої московськими військами цього року. Сили Зеленського зараз просуваються вперед на півдні та сході, навіть коли настає зима, з метою звільнення всієї території України, включно з Донбасом та Кримом», – пише FT.
  • Зеленського порівнюють із Вінстоном Черчиллем, який свого часу виступав по радіо, щоб згуртувати свою країну. Український президент натомість використав соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку Заходу. 

Контекст

У травні президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів.

Нещодавно керівниця Центру громадянських свобод, Нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук увійшла до цьогорічного переліку 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times. Видання оцінило досягнення жінок у різних галузях. Матвійчук увійшла до категорії «Лідери».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні