Категорія
Новини
Дата

Україна стала пʼятою у світі за рівнем розвитку цифрових держпослуг

1 хв читання

Україна посіла пʼяте місце у світі за рівнем розвитку цифрових держпослуг, повідомляє Мінцифри із посиланням на дослідження E-Government Development Index за 2024 рік. Міжнародний рейтинг, який розробляє ООН, оцінює рівень електронного урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Україна піднялася зі 102-го місця на 5-те за рейтингом Оnline services Index за час роботи Мінцифри. Очолює рейтинг країн за рівнем розвитку цифрових держпослуг Південна Корея.
Україна стала пʼятою у світі за рівнем розвитку цифрових держпослуг /Фото 1

Інфографіка: Мінцифри

  • Україна посіла перше місце за показником E-Participation, який вимірює, наскільки громадяни готові долучатися до державних процесів через онлайн-платформи.

Контекст

Цифровізація вже стала невідʼємною частиною життя українців — у застосунку «Дія» майже 21 млн користувачів, для яких доступні 21 документ та понад 30 сервісів. Нещодавно у застосунку стали доступні свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

На порталі «Дія» майже 6 млн людей отримують більш ніж 120 послуг. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд