Категорія
Новини
Дата

Виплати за програмою «Національний кешбек» розпочнуться з 20 жовтня – Федоров

1 хв читання

Уряд тестує програму «Національний кешбек», до неї вже долучилися 1,2 млн українців, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Понад 638 000 українців активували картки в «Дії». 

Купуючи товари українських виробників, можна буде отримати 10% від вартості покупок, це до 3000 грн щомісяця. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • На початку місяця запустили публічний бета-тест Нацкешбеку. Він показав, що сервіс працює стабільно. До програми Нацкешбеку доєдналося 963 виробники та 171 000 товарів.
  • Зазначається, що уже понад 2,9 млн грн кешбеку нараховано українцям. 
  • «Виплати кешбеку розпочнуться з 20 жовтня за покупки у вересні», – повідомив Федоров.

Контекст

20 серпня Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги «Національний кешбек», який має стати частиною великої урядової кампанії «Зроблено в Україні».

Отримані кошти можна буде витратити на послуги: медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбеку – 3000 грн за місяць.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, зокрема ліки і медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватися на підакцизні товари. 

Участь покупців, виробників, продавців і банків у програмі добровільна, тож чи є кешбек на конкретний товар у конкретному магазині, покупця інформуватиме магазин. Це також можна буде перевірити на сайті програми.

Офіційно до програми «національний кешбек» приєдналися ритейлери «АТБ-маркет», «Сільпо», NovusVarus та «Auchan Україна». Ці торговельні мережі обслуговують понад 5 млн українців щодня. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд