Категорія
Новини
Дата

Українські перевізники почали акцію протесту на кордоні з Польщею у відповідь на дії польських фермерів

Протести на ПП «Ягодин – Дорогуськ». Фото: «Суспільне Луцьк»

Протести на ПП «Ягодин – Дорогуськ». Фото: «Суспільне Луцьк»

Біля пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на українсько-польському кордоні розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів. На кордон приїхали 15 вантажівок українських перевізників і орієнтовно 20 легкових авто, пише «Суспільне».

Ключові факти

  • Акція протесту стартувала об 11:00. На місці проведення акції чергують правоохоронці. На вантажівках водії розмістили плакати із написами українською, польською і англійською мовами.
  • Перевізники і водії, які долучилися до акції протесту, планують зупиняти й перешкоджати руху Україною водіям польських вантажівок, які обʼїжджають на пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» загальну чергу.
  • Як довго триватиме акція, наразі невідомо. Попередньо українські перевізники планують перебувати на кордоні до 10 березня.

Контекст

9 лютого фермери заблокували під’їзний шлях поблизу пункту пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні, а також блокували пункти пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

12 лютого розпочалися акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін – Устилуг» та біля ПП «Долгобичув – Угринів».

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав зняти односторонні обмеження на імпорт українського зерна, які запровадили Польща, Угорщина та Словаччина. За його словами, ЄС уже розробив механізми, які допоможуть захистити фермерів.

Польські фермери наразі блокують пʼять пунктів пропуску й погрожують 20 лютого заблокувати усі переходи на польсько-українському кордоні. 

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні