Категорія
Новини
Дата

«Укргазвидобування» отримало нового керівника. Ним став головний інженер підприємства

1 хв читання

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» змінила тимчасово виконуючого обов’язки керівника АТ «Укргазвидобування», ним став головний інженер компанії Сергій Лагно, повідомляє пресслужба.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • До цього рішення очільником «Укргазвидобування» півтора року був Олег Толмачев.
  • Водночас Лагно займав посаду головного інженера з 3 січня 2023 року. До його обов’язків належить управління технічними підрозділами компанії, зокрема напрямками наземної інфраструктури, диспетчеризації виробництва, метрології, автоматики та механікоенергетичними підрозділами.
  • Також серед його обов’язків був розвиток виробничих об’єктів видобутку, їхня реконструкція, підвищення надійності та технологічної безпеки функціонування.

Контекст

За 2022 рік «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ УГВ – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячного проходження буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планувала у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов.

У першому кварталі 2024-го «Укргазвидобування» досягло найвищого за роки повномасштабної війни видобутку газу. Компанія видобула майже 3,5 млрд куб. м газу, що на майже на 12% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд