Категорія
Новини
Дата

Видобуток газу на нових свердловинах «Укргазвидобування» вперше перевищив 1 млрд кубометрів

АТ «Укргазвидобування», яка є частиною групи «Нафтогаз», у 2023 році збільшила видобуток товарного газу для країни. Вперше в історії компанії видобуток від нових введених свердловин перевищив 1 млрд куб. м за рік, йдеться в повідомленні пресслужби «Нафтогазу».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За 2023 рік було введено в експлуатацію 86 нових свердловин з буріння, з них 24 – із початковим дебітом понад 100 000 куб. м, що є абсолютним рекордом за понад 20 років. 
  • Найпотужнішу свердловину компанія запустила в квітні 2023 року, її дебіт сягає 580 000 куб. м.
  • Такого результату компанія досягла за рахунок застосування нових технічних можливостей на старих виснажених родовищах, пласти яких раніше були недосяжні, йдеться в пресрелізі. 
  • Крім того, «Укргазвидобування» (УГВ) допомогли активне розбурювання нових родовищ, модернізація інфраструктури та розвиток потенціалу співробітників.

Контекст

За 2022 рік «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ УГВ – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячного проходження буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планувала у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, окрім зростання видобутку приватними видобувниками це дасть змогу Україні відмовитися від імпорту газу. 

У листопаді «Укргазвидобування» відкрила перспективний поклад газу на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим. Під час випробування свердловини отримано приплив газу з дебітом понад 200 000 кубометрів на добу.

У грудні 2023 року «Укргазвидобування» повідомила про введення в експлуатацію двох високодебітних свердловин на одному родовищі. Разом вони дають понад 200 000 кубометрів газу на добу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні