«Укргазвидобування» запустило дві свердловини, які щодня видобувають 200 000 кубометрів газу /Група "Нафтогаз"
Категорія
Новини
Дата

«Укргазвидобування» запустило дві свердловини, які щодня видобувають 200 000 кубометрів газу

Група "Нафтогаз"

Компанія «Укргазвидобування», яка є частиною групи «Нафтогаз», ввела в експлуатацію дві високодебітні свердловини на одному родовищі, повідомляє пресслужба. Разом вони дають понад 200 000 кубометрів газу на добу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Обидві свердловини пробурені на одному родовищі: на одній пробурено бічний стовбур, друга введена в експлуатацію після буріння.
  • Перша свердловина була пробурена у 1975 році, але з часом перестала працювати через технічні ускладнення. «Укргазвидобування» вирішило її відновити і здійснило буріння бічного стовбура та проведення кількох стадій гідророзриву пласта. 
  • Це забезпечило понад 100 000 додаткових кубометрів блакитного палива.
  • Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 000 кубометрів газу.
  • На цьому родовищі з 2021 року втілюється план його активного розбурювання. Цьогоріч воно вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд куб. м.

Контекст

Торік компанія «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ «Укргазвидобування» – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячного проходження буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планував у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, разом зі збільшенням видобутку приватними видобувниками це дасть змогу Україні відмовитися від імпорту газу. 

У листопаді «Укргазвидобування» відкрило перспективний поклад газу на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим. Під час випробування свердловини отримано приплив газу з дебітом понад 200 000 кубометрів на добу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні