Категорія
Новини
Дата

Динаміка виторгу «Укроборонпрому» у 2023-му найвища серед 100 найбільших світових виробників зброї — Defense News

1 хв читання

Укроборонпром /УНІАН

Динаміка виторгу Укроборонпрома у 2023-му найвища серед 100 найбільших світових виробників зброї - Defense News Фото УНІАН

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» (УОП) посіло 49 місце в TOP 100 Defense Companies 2024, до якого входять провідні світові виробники озброєнь.

Українська компанія стала лідером за зростанням виторгу. Торік виторг УОП перевищив $2,2 млрд – на 72% більший, ніж у 2022-ому.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • У рейтингу Defense News-2023-го «Укроборонпром» покращив свій результат 2022 року на 16 пунктів, коли посів 65-те місце. 
  • На 48 місці опинилась італійська команія Fincantieri S.p.A., на 50-ому Turkish Aerospace Industries. 
Пресслужба ДК «Укроборонпром»

Пресслужба ДК «Укроборонпром»

Контекст

Рейтинг TOP 100 Defense Companies щорічно створює впливовий глобальний ресурс Defense News, що спеціалізується на тематиці ОПК.

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» (УОП) з червня 2023-го є правонаступником державного концерну «Укроборонпром». 

У жовтні німецький оборонний концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство. Нове ТОВ буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні.

Україна розпочала серійне виробництво нового дрона-камікадзе, його вже замовляють сили оборони для своїх операцій, розповів гендиректор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін у листопаді.

У червні «УОП» підписала п’ять угод про партнерство з європейськими компаніями під час міжнародної виставки оборонної промисловості Eurosatory.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд