Категорія
Новини
Дата

United24 і monobank зібрали понад 300 млн грн на підтримку «Охматдиту» після атаки РФ (оновлено)

1 хв читання

Фандрейзингова платформа United24 і monobank закрили збір на 300 млн грн для дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський. Зібрати суму вдалося за 41 годину.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • За словами Гороховського, до збору долучилися 320 000 українців з 55 країн.
  • У United24 повідомили, що збір на підтримку «Охматдиту» став найшвидшим серед зборів, проведених платформою та monobank.
  • Зазначається, що збір уже завершено, але внески продовжують надходити.
  • Кошти збирали на відновлення «Охматдиту» після того як російська ракета повністю зруйнувала корпус токсикології та пошкодила ще чотири. 
  • У лікарні постраждали 10 хірургічних відділень, п’ять онковідділень, два соматичні відділення, інтенсивна терапія, дві реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії, яка є єдиною в країні. 

Контекст

Уранці 8 липня Росія запустила по території України 38 ракет різних типів. У Києві зафіксовано влучання в один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». За даними СБУ, Росія застосувала для удару крилату ракету Х-101. Загальна вартість атаки країни-терориста – від $200 млн до $250 млн, згідно з розрахунками Forbes. Вартість збитих ракет Forbes оцінює у межах від $160 млн до $200 млн.

З перших годин українські бізнесмени та компанії надають товари, техніку та гроші на рятувальну операцію та відновлення «Охматдиту»

Вчора United24 і monobank спочатку започаткували збір на 100 млн грн для відновлення «Охматдиту», потім банку збільшили до 250 млн грн.

Вранці 9 липня на території дитячої лікарні завершились аварійно-рятувальні роботи, внаслідок вчорашнього російського ракетного удару на обʼєкті загинули дві людини, ще 32 поранені

Уряд виділив із резервного фонду держбюджету 100 млн грн на відновлення зруйнованих будівель лікарні «Охматдит» і Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд