Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив 100 млн грн на відновлення столичної дитячої лікарні «Охматдит»

1 хв читання

Один із пошкоджених російською ракетою корпусів дитячої лікарні «Охматдит». Київ, 8 липня 2024 року /Getty Images

Один із пошкоджених російською ракетою корпусів дитячої лікарні «Охматдит». Київ, 8 липня 2024 року Фото Getty Images

Кабінет Міністрів виділив із резервного фонду держбюджету 100 млн грн на відновлення зруйнованих внаслідок російської ракетної атаки 8 липня будівель дитячої лікарні «Охматдит» і Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ. Рішення уряд ухвалив на засіданні 9 липня, повідомила пресслужба Мінекономіки.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Головним розпорядником коштів визначено Міністерство охорони здоров’я. Розпорядниками нижчого рівня будуть Національна спеціалізована лікарня «Охматдит» та державна установа «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України».
  • Перша віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко подякувала українському бізнесу, який за кілька годин зібрав 100 млн грн на потреби «Охматдиту». 

Контекст

Росія вранці 8 липня запустила по території України 38 ракет різних типів. У Києві зафіксовано влучання в один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». За даними СБУ, Росія застосувала для удару крилату ракету Х-101. Загинули дві людини, десятки поранено. Російська ракета повністю зруйнувала корпус токсикології та пошкодила ще чотири.

З перших годин українські бізнесмени та компанії надають товари, техніку та гроші на рятувальну операцію та відновлення «Охматдиту»

Фандрейзингова платформа United24 і monobank започаткували збір на 100 млн грн для відновлення «Охматдиту». Зробити донат можна тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд