На території лікарні завершились аварійно-рятувальні роботи /ДСНС України
Категорія
Новини
Дата

В «Охматдиті» у Києві завершились рятувальні роботи: загинули дві людини, ще 32 поранені

1 хв читання

На території лікарні завершились аварійно-рятувальні роботи Фото ДСНС України

На території дитячої лікарні «Охматдит» у Києві завершились аварійно-рятувальні роботи, внаслідок вчорашнього російського ракетного удару на обʼєкті загинули дві людини, ще 32 дістали поранень, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Міністр повідомив, що аварійно-рятувальні роботи на території «Охматдиту» в Києві завершені.
  • Внаслідок атаки РФ на цій локації 2 осіб загинуло, за медичною допомогою звернулося 32 поранених, госпіталізовано з травмами 8 дітей.
  • Клименко додав, що рятувальні роботи тривали добу без перерв. «Дякую кожному, хто допомагав, рятував, підтримував», – написав він.
  • Загалом станом на 12:00 у Києві внаслідок вчорашніх російських ударів загинула 31 особа, серед яких чотири дитини, та 117 травмованих, з них – 10 дітей.

Контекст

Уранці 8 липня Росія запустила по території України 38 ракет різних типів. У Києві зафіксовано влучання в один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». За даними СБУ, Росія застосувала для удару крилату ракету Х-101.

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН, заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Варшаві. Засідання відбудеться 9 липня о 17 годині за київським часом.

Також Україна передасть інформацію про атаку РФ до Міжнародного кримінального суду, заявив генпрокурор Андрій Костін. 

Вартість атаки країни-терориста — від $200 до $250 млн, згідно з розрахунками Forbes. Вартість збитих ракет Forbes оцінює у межах від $160 до $200 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд