Категорія
Новини
Дата

Уряд дозволив працівникам держкомпаній працювати за кордоном лише у разі відрядження

Кабінет Міністрів заборонив співробітникам держпідприємств та їхнім керівникам, які через війну стали біженцями, працювати за межами України. Така можливість буде лише після офіційно оформленого відрядження, йдеться у постанові уряду №481 від 26 квітня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Робота працівників, членів виконавчого органа та керівників госпсуб’єктів за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку, йдеться у документі. 
  • До працівників держпідприємств, які перебуватимуть у робочий час за межами робочого місця в Україні без оформлення відрядження, може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону чи припинено їхні повноваження в установленому порядку. 
  • У межах України працівники можуть працювати дистанційно лише за рішенням керівництва, сказано в документі.

Контекст

Ті працівники держпідприємств, які поїхали за кордон, рятуючись від війни, мають повернутися в Україну, інакше можуть втратити роботу.

Раніше Кабмін постановою №440 від 12 квітня зобов’язав держслужбовців повернутися в Україну до 25 квітня. В іншому випадку їм загрожує дисциплінарне стягнення, аж до звільнення. 

1 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7176, який дозволяє звільнити членів наглядової ради держкомпаній та банків за неприбуття на місце роботи на вимогу керівного органа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні