Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив членів наглядової ради Укрексімбанку

1 хв читання

Кабінет міністрів призначив незалежних членів наглядової ради публічного акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України», йдеться в розпорядженні уряду від 30 травня.

Ключові факти

  • Зокрема, незалежними членами наглядової ради призначили Сільвію Юмі Ганссер-Поттс, Развана Мунтеану, Роберта С. Коссманна, Енгіна Акчакочу, Домініка Меню та Ростислава Футала.
  • У документі зазначається, що повноваження Дімітрі Чічло, Домініка Меню, Ласло Урбана, Оляни Гордієнко, Сергія Коновця, Владислава Винярського були припинені.
  • Строк повноважень нових членів становить три роки.
  • Кабмін уповноважив голову правління Укрексімбанку Сергія Єрмакова на підписання договорів із членами наглядової ради.

Контекст

За даними НБУ, понад 55% фінансування від МФО, що надходить в Україну через банківський сектор, здійснюється через Укрексімбанк.

Раніше Укрексімбанк повідомив, що у 2023 році планує посилити міжнародний напрямок бізнесу, щоб зміцнити підтримку експортно-імпортних підприємств, великих корпоративних компаній та муніципалітетів за участі коштів міжнародних фінансових установ.

Цьогоріч банк вважає головним завданням – зміцнення співпраці з МФО для розробки, поєднання та реалізації різних інструментів фінансування, ґрантових проєктів та залучення комерційних грошей для нарощування експорту та ефективного заміщення імпорту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні