Категорія
Новини
Дата

Уряд розширив програму «5-7-9%». Підприємці зможуть взяти кредит до 150 млн грн на газові генераційні установки

1 хв читання

За кошти державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» підприємці тепер зможуть придбати та встановити електрогенераційні установки, які працюють на газу. Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 18 червня, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Уся теплова генерація України або пошкоджена, або зруйнована внаслідок російських атак. Дефіцит в енергосистемі безпосередньо впливає на роботу підприємств.

Деталі

  • Отримані за програмою кредитні кошти підприємці зможуть витратити на фінансування будівництва та улаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок. 
  • Максимальна сума пільгового кредиту на відповідні цілі становить до 150 млн грн, а строк кредитування становить до 10 років.
  • Програма «Доступні кредити 5-7-9%» також передбачає можливість для підприємців використати кредитні кошти на придбання сонячних та вітрових електростанцій, а також обладнання для накопичення електричної енергії. 

Контекст

Раніше уряд переорієнтував програму «Доступні кредити 5-7-9%» на інвестиційні цілі. Зокрема, максимальну суму кредитування на фінансування оборотного капіталу знижено до 5 млн грн. Ліміти на інвестиційні цілі залишаються без змін, зокрема, для підприємств переробної промисловості вони становлять 150 млн грн.

ПриватБанк 13 червня повідомив, що відкрив прийом заявок за програмою пільгового кредитування українського малого бізнесу та підприємців на купівлю електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних і газопоршневих електростанцій, твердопаливних котлів тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні