Категорія
Новини
Дата

Генератори, СЕС і котли. ПриватБанк почав прийом заявок на кредитування бізнесу на купівлю енергообладнання

1 хв читання

ПриватБанк відкрив прийом заявок за програмою пільгового кредитування українського малого бізнесу та підприємців на купівлю електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних і газопоршневих електростанцій, твердопаливних котлів тощо, повідомляє пресслужба банку.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами члена правління ПриватБанку з питань МСБ Євгена Заіграєва, підприємці та юридичні особи можуть отримати кредити в ПриватБанку для забезпечення енергонезалежності та енергоефективності.
  • Мікро- та малий бізнес може отримати до 10 млн грн. Кредити до 1 млн грн фінансуються без застави на строк до двох років, а кредити від 1 до 10 млн грн – до п’яти років (із заставою обладнання або іншого майна). ПриватБанк скасував комісію за видачу таких кредитів та встановив мінімальний аванс на рівні від 10% вартості обладнання.
  • Для клієнтів середнього та корпоративного бізнесу доступні кредити на суми від 10 млн грн на строк до п’яти років.
  • Зазначається, що бізнес може отримати кредит у ПриватБанку за спрощеною процедурою, без зайвої бюрократії та зі швидким ухваленням рішення щодо фінансування.

Контекст

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Уся теплова генерація України або пошкоджена, або зруйнована внаслідок російських атак, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. За його словами, понад 90% теплової генерації зараз не працює.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму $56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять $50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Також уряд готує програму пільгового кредитування на закупівлю генеруючих установок з альтернативних джерел енергії для громадян і бізнесу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні