Категорія
Новини
Дата

Уряд спростив імпорт комплектуючих для військової техніки

Кабінет міністрів ухвалив рішення про постачання компонентів військової техніки та техніки подвійного призначення за спрощеною процедурою, без дозволу Державної служби експортного контролю, повідомила пресслужба уряду. Йдеться про імпорт спеціально призначених чи модифікованих до військового використання компонентів.

Ключові факти

  • Таким чином, до переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю, додалися комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. 
  • В тому числі йдеться про комплектуючі для танків, БТР, спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку внесли компоненти до пілотованих літальних апаратів. 
  • «Дебюрократизація та спрощення процесу суттєво посилить спроможності тилу швидко відновлювати військову техніку – ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців», – повідомила перший віцепремʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко.
  • Водночас суворий контроль над експортом компонентів залишається, адже Україна сумлінно виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання.

Контекст

У лютому уряд спростив ввезення в Україну, зокрема БпЛА та комплектуючих до них, засобів керування, приладів нічного та телевізійного бачення, оптичних прицілів для зброї, технології для розроблення, виробництва, ремонту виробів воєнного призначення та ін. 

На час воєнного стану постанова звільнила перелік товарів військового й подвійного використання від реєстрацій і дозволів Експортного контролю. Це стосується всіх дронів, що заходять в Україну. Їм не потрібна додаткова документація, яку вимагали до цього. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні