Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив 759 млн грн на пільгові кредити для встановлення альтернативних джерел енергії

1 хв читання

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації. Йдеться про додаткову програму енергоефективності на 759 млн грн, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 21 червня. Держава запропонує громадянам і бізнесу пільгові кредити на створення додаткових джерел енергії.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • Кошти планують спрямувати передусім на зниження ставок за кредитами для реалізації проєктів енергоефективності та встановлення альтернативних джерел енергії, зазначив Шмигаль.
  • За його словами, держава розширює можливість отримати пільгові позики, аби бізнес і люди могли зменшити споживання електроенергії або створити додаткове джерело для її генерації.

Контекст

Росіяни знищили вже понад 9 ГВт потужностей української генерації, зокрема понад 90% теплової генерації зараз не працює.

18 червня уряд розширив кредитну програму «5-7-9%»: підприємці зможуть взяти кредит до 150 млн грн на газові генераційні установки.

20 червня під час Ставки президент Володимир Зеленський доручив уряду розробити умови, що спростять для громадян встановлення сонячних панелей та акумуляторів. Йдеться про податкові та митні пільги, спеціальні кредитні програми, уточнив Зеленський.

Він також доручив уряду розробити стратегію розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. Президент заявив, що усі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями.

«Сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з’явитися в кожній школі, у кожній лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні», – заявив президент.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні