Категорія
Новини
Дата

Кабмін готує пільгове кредитування для населення і бізнесу на придбання енергообладнання

1 хв читання

Уряд готує програму пільгового кредитування на закупівлю генеруючих установок з альтернативних джерел енергії для громадян і для бізнесу, повідомляє премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Максимальна сума кредиту – 480 000 грн терміном на п'ять років.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Урядовці на засіданні затвердили Порядок надання фінансової підтримки фізособам, які встановлюють генеруючі установки з альтернативних джерел енергії у власних домогосподарствах.
  • Сума компенсації для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство становитиме 244 000 грн, максимальна сума кредиту – 480 000 грн терміном на пʼять років.
  • Також Кабмін спільно з Верховною Радою готує законопроєкт про зняття мита й ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання та про усунення всіх митних формальностей.

Контекст

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Влада закликає українців до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

21 травня премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив «Укренерго» та Міненерго розробити справедливі графіки відключення світла. 24 травня Кабінет міністрів затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що уся теплова генерація України або пошкоджена, або зруйнована внаслідок російських атак. За його словами, понад 90% теплової генерації зараз не працює.

Із суботи, 8 червня, в Україні запрацює новий порядок застосування графіків погодинних відключень у тестовому режимі. Порядок забезпечить меншу тривалість обмежень світла.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні