Категорія
Новини
Дата

Уряд затвердив механізм швидкого надання житлових субсидій. Заявку можна подати в «Дії»

У вівторок, 13 червня, Кабінет міністрів у рамках експериментального проєкту спростив процедуру звернення громадян за житловою субсидією, це має забезпечити швидке прийняття рішення щодо її надання, повідомляє пресслужба уряду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В рамках спрощеного механізму громадянам не потрібно буде збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій. 
  • Потрібно буде подати спрощену заяву, в якій зазначити інформацію про членів домогосподарства, на яких має бути призначено субсидію, місце проживання та реквізити рахунку, на який мають зараховуватись субсидії у випадку призначення. Далі – органи Пенсійного фонду самостійно здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати.
  • Фізично відвідувати органи Пенсійного фонду для подання спрощеної заяви не потрібно, її можна подати в онлайн-кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду, у мобільному додатку ПФУ, на порталі «Дія».
  • Одночасно залишається можливість звернення з повним пакетом документів за діючим нині механізмом.
  • Перевірка триватиме протягом 10 робочих днів на відповідність вимогам, передбаченим для призначення житлової субсидії.

Контекст

На засіданні Кабміну у вівторок, 13 червня, було спрощено низку критеріїв отримання субсидії для сімей із прийомними дітьми, багатодітних сімей, сімей, у яких проживають троє і більше дітей над якими встановлено опіку чи піклування, а також сімей, до складу яких входить особа з інвалідністю.

Середній розмір житлової субсидії в опалювальному сезоні 2021–2022 років становив близько 1700 грн. З огляду на зростання цін і тарифів у поточному році, зокрема на електроенергію, в наступному опалювальному сезоні очікується зростання як кількості отримувачів житлових субсидій так і розміру їх виплат.

У поточному році бюджетна програма «Підтримка малозабезпечених сімей» з 53,4 млрд грн передбачає близько 37,9 млрд грн на виплату пільг та житлових субсидій.

З 10 травня всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії РФ, зможуть скористатись послугою «єВідновлення» для отримання держдопомоги, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Подати заявку на допомогу можна в «Дії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні