Категорія
Новини
Дата

Уряд затвердив портфельні гарантії за кредитами для бізнесу на майже 8 млрд грн

1 хв читання

Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження кредитування бізнесу за програмою портфельних гарантій на 7,8 млрд грн. Про це 13 червня повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ключові факти

  • Прийняте рішення дозволить продовжити програму портфельних гарантій на державній основі на суму 7,8 млрд грн, зазначив премʼєр.
  • Програма передбачає покриття державою до 80% кредиту підприємця перед банком.
  • Можливість надання державних гарантій отримали девʼять банків-кредиторів, що пройшли відбір: ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ, Укрексімбанк, ПроКредит Банк, Банк Кредит «Дніпро», АКБ «Львів», Піреус Банк та МТБ Банк.

Контекст

За даними Мінфіну, з початку використання інструменту держгарантій на портфельній основі з грудня 2020 року видано 22 587 кредитів на 73,8 млрд грн. На 1 травня 2023 року 29 банків-кредиторів обслуговували 16 674 кредити на 52,2 млрд грн. Зобов’язання за основним боргом, що частково забезпечений державними гарантіями на портфельній основі, становили 25,6 млрд грн. Це близько 70% від загального ліміту наданих гарантій (36,3 млрд грн).

За кількістю кредитів, що обслуговуються на 1 травня поточного року під держгарантії на портфельній основі лідирує ПриватБанк – 11 790 кредитів на 17,5 млрд грн, що становить 72% від ліміту таких гарантій, наданих цьому банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні