Категорія
Новини
Дата

Уряд затвердив портфельні гарантії за кредитами для бізнесу на майже 8 млрд грн

Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження кредитування бізнесу за програмою портфельних гарантій на 7,8 млрд грн. Про це 13 червня повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прийняте рішення дозволить продовжити програму портфельних гарантій на державній основі на суму 7,8 млрд грн, зазначив премʼєр.
  • Програма передбачає покриття державою до 80% кредиту підприємця перед банком.
  • Можливість надання державних гарантій отримали девʼять банків-кредиторів, що пройшли відбір: ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ, Укрексімбанк, ПроКредит Банк, Банк Кредит «Дніпро», АКБ «Львів», Піреус Банк та МТБ Банк.

Контекст

За даними Мінфіну, з початку використання інструменту держгарантій на портфельній основі з грудня 2020 року видано 22 587 кредитів на 73,8 млрд грн. На 1 травня 2023 року 29 банків-кредиторів обслуговували 16 674 кредити на 52,2 млрд грн. Зобов’язання за основним боргом, що частково забезпечений державними гарантіями на портфельній основі, становили 25,6 млрд грн. Це близько 70% від загального ліміту наданих гарантій (36,3 млрд грн).

За кількістю кредитів, що обслуговуються на 1 травня поточного року під держгарантії на портфельній основі лідирує ПриватБанк – 11 790 кредитів на 17,5 млрд грн, що становить 72% від ліміту таких гарантій, наданих цьому банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні