Кабмін звільнив від ПДВ та ввізного мита генератори /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Уряд звільнив від ПДВ та мита генератори, електродвигуни та обігрівачі

1 хв читання

Денис Шмигаль Фото Getty Images

Кабінет міністрів звільняє від сплати ПДВ та ввізного мита генератори, електродвигуни, трансформатори та обігрівачі. Про це сказав на засіданні уряду премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • «Сьогодні Кабінет міністрів затвердить постанову, завдяки якій від сплати ПДВ та ввізного мита будуть звільнені важливі для проходження цього опалювального сезону товари», – заявив Шмигаль. 
  • За його словами, йдеться йде про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла. 
  • «Це важливо, аби зараз прискорити ремонти, покращити забезпечення світлом, і теплом, задовільнити попит населення, а також зменшити ціни на відповідну продукцію», – зазначив премʼєр.
  • Також Шмигаль наголосив, що місцева влада і комунальники закуповують резервне обладнання та готують додаткові пункти обігріву. «Ведемо перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій», – сказав голова уряду.

Контекст

Раніше компанія ДТЕК, яка виробляє 70% теплової електроенергії в країні, заявила, що вичерпала свої запаси для відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів.

Якщо не буде нових обстрілів Росією української енергосистеми, ситуація з енергопостачанням у центральному регіоні, а також у північному, де вона є найскладнішою, покращиться протягом наступних декількох днів, заявив напередодні голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, внаслідок пʼяти масованих і низки дрібніших ворожих обстрілів ситуація в енергосистемі досі залишається досить складною, особливо у Київському та Харківському регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні