Категорія
Новини
Дата

USAID передало Харкову 59 трансформаторів та 107 генераторів для лікарень та шкіл в області

1 хв читання

США передали через агентство з міжнародного розвитку Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) майже 60 трансформаторів оператору енергорозподільчої системи Харкова, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк. Напередодні USAID також надало 107 генераторів для населених пунктів області.

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

Ключові факти

  • «Минулого тижня ми передали через USAID 50 трансформаторів напруги, 9 трансформаторів струму та 80 ізоляторів оператору енергорозподільчої системи Харкова», – повідомила Брінк.
  • Очікується, що це допоможе енергетикам провести терміновий ремонт електромережі Харкова, пошкодженої ракетними і безпілотними атаками Росії.
  • Напередодні Брік також повідомила, що USAID надало 107 генераторів п’яти населеним пунктам Харківської області, щоб лікарні та школи продовжували працювати навіть під час відключень електроенергії.

Контекст

Після масованої атаки на Харків 22 березня місто чи не щодня потерпає від агресора. Зруйновані місцева ТЕЦ-5 та Зміївська ТЕС – найбільша станція у Харківській області. Як це вплинуло на можливість пересуватися містом, роботу банків і крамниць, читайте в матеріалі Forbes.

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що владі Харкова дозволено звільняти бізнес від місцевих податків на тлі постійних обстрілів міста росіянами і знищення критичної інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні